Sinds 2011 zijn er verschillende uiteenlopende projecten doorlopen. Gedurende mijn opleidingen Industrieel Product Ontwerpen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Human Technology aan het Rijnijssel te Arnhem, maar ook tijdens mijn vrije tijd of werk. Als resultaat van de projecten is een product en/of dienst ontstaan. De meest interessante projecten zijn geselecteerd voor deze website en worden onderstaand getoond.

AeroCount Fijnstofdetector
September 2019 t/m heden 

Tijdens mijn afstudeerstage bij AeroCount is er in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen, een fijnstofdetector ontwikkeld. De detector maakt het mogelijk om de actuele fijnstofpercentages te meten op de gewenste binnen en/of buiten locatie. In combinatie met de AeroCount smartphone applicatie wordt de gebruiker vervolgens geïnformeerd over de lokale hoeveelheid fijnstof. 

untitled.17
image

CleanAir Filtersysteem
April 2019 t/m Juli 2019

Fijnstof is een welbekend fenomeen wat onze welzijn dagelijks aantast. Uit verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat door fijnstof, de levensduur van een persoon bijna een jaar afneemt. Voor het vrij project van de HAN is er daarom gezocht naar een oplossing. Een oplossing om onze welvaart te verhogen. 

Daalder Krat
Juni 2018

De welbekende kratten voor glazen drinkflesjes, zijn een wereldwijd gebruikt product. In naam van CRE8 is er voor restaurant Daalder in Amsterdam, een schaalmodel van de krat ontwikkeld. De kratjes bieden plaats voor 6 glazen flesjes met amuse. De kratten zijn volledig 3D-geprint.

Naamloos-1
Naamloos-2

ATAG productlijn
November 2017 t/m Februari 2018

Voor de HAN in Arnhem is er een opdracht uitgevoerd in samenwerking met keukenproducent ATAG Nederland. De vraag vanuit ATAG: "Hoe zou keukenapparatuur Klan specifiek gemaakt kunnen worden en wat betekent dit voor het productieproces?" Gekozen onderwerp: Personification & Customization. Klantspecifieke producten produceren en specifieke aanpassingen mogelijk maken door producten te configureren. 

Goliath Gun
November 2017 

Vanuit speelgoed fabrikant Goliath ontstond de vraag om een 3D model in SolidWorks op te zetten van een handgetekend pistool. Het 3D bestand is alleen bedoeld om de buitenvorm van het pistool weer te geven. Het model is uitgewerkt in SolidWorks door middel van de functies "Surfaces" en "Solid bodies".

untitled.38
image (3)

Lego Star Wars
September 2017 t/m November 2017

Voor Lego is er een opdracht uitgevoerd met als onderwerp: "Lego Star Wars". Helaas mag er in verband met het ondertekenen van een NDA, niet inhoudelijk over het project verteld worden. Er heeft tijdens het project meerdere malen contact plaats gevonden met het hoofdkantoor in Denemarken.

Gazelle Turn Around
Mei 2017 t/m September 2017 

Voor de HAN in Arnhem is er een opdracht uitgevoerd in samenwerking met Koninklijke Gazelle Nederland. Gazelle zocht naar een oplossing voor het snel en gemakkelijk opbergen van het AXA kettingslot aan de Gazelle fietsen, zonder het fietsframe te beschadigen. Er is tijdens dit project een spuitgietbare houder ontwikkeld. 

image (1)
image (2)

Mobilane wortelfilter
Januari 2017 t/m Februari 2017

Mobilane heeft diverse producten ontwikkelt voor plantdecoratie. In een van die producten veroorzaakte planten met een snelle wortelgroei een "sensor error". Daardoor kon de gebruiker niet meer aflezen of het waterreservoir bijgevuld diende te worden. De oplossing hiervoor was een wortelfilter. Tijdens dit project zijn er daarom meerdere varianten ontwikkeld en getest. 

Key23D relatiegeschenk
Januari 2015 t/m Februari 2015

Tijdens mijn MBO afstudeerstage is er een relatiegeschenk ontwikkeld wat past binnen het bedrijf Key23D. De opdrachtomschrijving: "Het relatiegeschenk is een product dat bij een eerste bezoek aan het bedrijf door een relatie kan worden mee genomen of dat door een medewerker van het bedrijf achter gelaten kan worden bij een ander bedrijf. "

untitled.42
1512492536

HEMA voederstation
September 2014 t/m Oktober 2014

Vanuit Rijnijssel was er een ontwerpopdracht uitgezet met als onderwerp: HEMA. Het potentiële product moest passen binnen de productgroep van HEMA én uitgewerkt worden tot 1:1 prototype. Uiteindelijk is er een voeder station ontworpen en gebouwd.